این روزها حتما در گوشه و کنار و سایت ها و کانال های تلگرام و صفحات اینستاگرام با واژه “سویق” رو به رو شده اید. شاید هم انواع سویق را در فروشگاه ها و بسته بندی های متنوع دیده باشید. اما شاید شما هم معنی دقیق سویق را به خوبی ندانید و علاقمند باشید با تعریف درست سویق و خواص و انواع آن آشنا شوید. پس با ما باشید و این نوشته را تا انتها بخوانید.
سویق یک خوراکیهای ساده و بسیار مفید است که برای رشد کودکان، تقویت زنان باردار و وزنگیری جنین در ماههای آخر بارداری نیز استفاده میشود. برای تقویت افراد دیگر هم میشود از سویق استفاده کرد. از سویق میتوانید به عنوان یک غذای انرژیزا استفاده نیز استفاده نمایید. اما سویق چیست؟ سویق در واقع آرد تفت داده است.
“سویق” یا “صویق” یک عبارت متعلق به زبان عربی است و در فارسی قدیم به آن “پِست” یا ” پَست” هم میگفته اند.
بعضی سویق را با قاووت یا قُوَّتو اشتباه میگیرند. یکی از تفاوت های سویق با قاووت و قوتو در این است که قاووت اکثراً تفت داده نمیشود و در سویق بر خلاف قوتو از شیرینکننده ها و طعمدهنده ها مثل شکر و هل استفاده نمی شود. در واقع سویقها مواد افزودنی ندارند.
انواع سویق چیست
با تعریفی که از سویق در بالا گفته شد می توان از دانه های غلات، حبوبات و حتی برخی میوه ها سویق ساخت. از جمله می توان سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق نخود، سویق عدس، سویق سنجد، و سویق های میوه ی سیب، کنار، کدو تنبل، دانه انار و خشخاش را نام برد.
همچنین می توان از سویق ها به صورت ترکیبی نیز استفاده نمود مانند سویق گندم و جو و سویق کامل که از ترکیب سویق جو، گندم، عدس و سنجد درست می شود.
طرز تهیه سویق چگونه است ؟
سویق را به دو روش درست می کنند.
در روش اول ابتدا دانه های مورد نظر را آرد کرده و سپس آن آرد را تفت می دهند. در روش دوم ابتدا دانه، حبوبات یا میوه را تفت می دهند و سپس آن را آسیاب و آرد می کنند.
دانه های گندم و جو را نباید زیاد حرارت داد زیرا این دانه ها سبوس دار هستند و سبوس نسبت به دانه نیاز به حرارت کمتری دارد و ممکن است در هنگام تفت دادن با دانه در اثر حرارت زیاد بسوزد. علاوه بر این، سبوس ها دارای ویتامین های B و D هستند که بدون آسیاب کردن و تفت دادن نمی توانند جذب بدن شوند. بنابراین هنگام تهیه سویق در روش اول بهتر است سبوس و دانه به طور جداگانه آسیاب و تفت داده شده و در نهایت با یکدیگر مخلوط شوند. برای خارج شدن نشاسته سبوس بهتر است بعد از تفت دادن دوباره آن را الک کنیم.
خواص سویق چیست ؟
سویقها به طور عمده برای تقویت بدن استفاده می شوند. برای کودکان در سن رشد، میشود از سویق استفاده کرد. همچنین برای وزنگیری جنین در سه ماهه ی پایانی بارداری، مصرف سویق میتواند بسیار مؤثر باشد. البته میزان استفاده از سویق در آن دوران، باید کنترلشده و با مشورت با پزشک باشد و مصرف زیاد سویق نیز میتواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر گردد.
به طور کلی خواص عمومی سویق ها عبارتند از:
- چاق کننده و استخوان ساز
- افزایش قدرت جنسی و زیبا شدن پوست صورت با اضافه کردن کمی روغن زیتون به سویق
- جلوگیری از به دنیا آمدن فرزند معلول
- درمان دیابت
- درمان شکستگی استخوان و بهبود پوکی استخوان
- کمک به هضم غذاهای سنگین مانند کله پاچه
- تقویت ساق پا برای کسانی که نمی توانند راه بروند
خواص سویق جو
مفید برای بیماری ذات الجنب
مقوی و تقویت کننده استخوان ها
برطرف کننده پوکی استخوان
مصرف سویق جو به جای صبحانه و به صورت خشک می تواند یک لاغر کننده موثر باشد
سویق جو کاهش دهنده قند خون بوده و برای دیابت مفید است
خواص سویق سنجد
- مقوی و موثر در رشد و تحکیم بدن
- درمان پوکی استخوان
- افزایش دهنده ی شیر مادر
- تقویتکننده استخوان ها
خواص سویق گندم
- مقوی و چاق کننده
- افزایش دهنده نیروی جنسی
- تقویت کننده استخوان و برطرف کننده پوکی استخوان
خواص سویق نخود
- مفید در درمان سستی کمر
- بهبود درد ستون فقرات
- درمان کننده زودانزالی
- چاق کننده و عضله ساز در افراد لاغر
سویق مناسب خود را استفاده کنید
خاصیت و طبع هر سویق با خاصیت همان چیزی که از آن تهیه شده است تناسب دارد. جو از گندم سردتر است، در نتیجه طبع سویق جو هم از سویق گندم سردتر است. قبل از تهیه و خوردن سویق طبع و مزاج خود را شناسایی کنید و سویق متناسب با طبع و نیاز خود را مصرف نمایید. به همین دلیل، بعضی از سویقها را بر اساس ویژگی مصرفکننده یا خاصیتشان نامگذاری میکنند. مانند سویق کودک، سویق چاقی، سویق لاغری.
سویق ها را می توانید با عسل، شیره یا به همراه مربا و میوه ها میل نمایید.
کلام آخر
سویق ها را می توان بخشی از اصلاح سبک زندگی و بازگشت به سنت های درست و استفاده از میان وعده های سالم و مفید دانست. از همین امروز سویق را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و یک قدم به داشتن بدنی سلامت و سرحال نزدیک تر شوید…
Products Not Found
خواندن این مقالات به شما توصیه می شود

خواص دارویی و درمانی آویشن
آویشن یکی از گیاهان دارویی معروف و پرکاربرد در ایران و جهان است. گیاهی است علفی و معطر از تیره نعناع که دارای گل های سفید چتری است.

خواص و نحوه مصرف شیرین بیان
يکي از شاهکارهاي خلقت که خواص دارويي فراوانی دارد گياه “شيرين بيان” است که نه تنها در صنايع داروسازي، بلکه در صنايع شيريني وشکلات سازي هم کاربرد دارد.