عسل

بهترین راه های تشخیص عسل طبیعی

بهترین راه های تشخیص عسل طبیعی

بهترین راه تشخیص عسل طبیعی : تشخیص عسل طبیعی آن هم به وسیله آب و کبریت دروغی است که بسیاری از افراد نا آشنا با زنبورداری و صنعت غذایی مطرح می کنند. گاهی نیز روش های عجیبی می شنویم که واقعا سرمان سوت می کشد.

چند روز پیش یکی از دوستانم ویدئویی نشان داد از یک خانم محترم که روش های تشخیص عسل طبیعی را از روی ظاهر و به وسیله کبریت معرفی می کند!

داستان از آن جایی جالب شد که ایشان فروشگاه عسل راه اندازی کرده اند ولی متاسفانه کمترین شناختی نسبت به این ماده شگفت انگیز نداشتند. این شد که تصمیم گرفتم هر آنچه که درباره تشخیص عسل طبیعی می دانم و اهمیت دارد را به شما نیز بگویم.

باورهای غلط درباره تشخیص عسل طبیعی

این روش ها را احتمالا از همسایه و دوستانتان شنیده اید و یا در وبلاگ ها و سایت های خبری مشاهده کرده اید که به احتمال زیاد هیچ شناختی نسبت به ویژگی های عسل طبیعی ندارند.

 

تشخیص عسل طبیعی به وسیله کبریت

یکی از باورهای اشتباه که بسیار در بین مردم رایج است تشخیص به وسیله کبریت یا شمع می باشد. جالب اینجاست که برخی افراد می گویند اگر عسل سوخت، تقلبی است و برخی نیز می گویند اگر سوخت طبیعی است! اما همانگونه که گفتیم این مورد هم با توجه به خصوصیات فیزیکی هر عسل متفاوت است و به هیچ وجه روشی صحیح برای تست کیفیت عسل نمی باشد.

 

 تشخیص عسل به وسیله آب

در این شیوه می گویند عسل را در آب سرد بریزید، اگر سریع حل شد تقلبی است و اگر طول کشید و به آسانی در آب حل نشد طبیعی است. در صورتی که غلظت عسل ها با توجه به رطوبت آن ها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال عسل بهارنارنج یا جنگلی با توجه به خصوصیات فیزیکی که دارند کاملا روان و شل هستند. اگر بخواهید با این روش عسل های مرکبات را تست کنید، قطعا این عسل ها را تقلبی می دانید، در صورتی که این عسل ها کاملا طبیعی و خالص هستند.

 آیا از روی رنگ عسل می توان تشخیص داد؟

یکی دیگر از روش ها غلط برای تشخیص عسل خوب و با کیفیت توجه به رنگ عسل است! رنگ هر عسل با توجه به شهد مورد استفاده زنبور، نوع خاک منطقه و بسیاری از عوامل دیگر متغیر است. اینکه برخی می گویند عسل سیاه و قرمز رنگ کیفیت بیشتری دارند به هیچ وجه صحیح نمی باشد. برای مثال عسل یونجه با اینکه کیفیت بالایی دارد ولی به رنگ زرد روشن می باشد و این دلیلی بر تقلبی بودن یا کیفیت پایین آن نمی باشد.

جالب است بدانید برخی از شرکت ها و فروشندگان برای تیره تر شدن عسل آن را حرارت می دهند و یا رنگ خوراکی به آن اضافه می کنند. نوش جان افرادی که فکر می کنند عسل طبیعی حتما باید تیره باشد!

 تشخیص عسل  اصل با توجه به غلظت

گفته می شود عسلی که روان باشد بی کیفیت و عسلی که غلیظ باشد طبیعی است، در صورتی که غلظت عسل با توجه به برخی عوامل مانند منطقه ای که عسل از آن برداشت شده متغیر می باشد. برای مثال عسل های شمال کشور معمولا روان هستند و رطوبت بالایی دارند.

تشخیص عسل تقلبی با زرده تخم مرغ

یکی از عجیب ترین روش هایی که تا به حال شنیده ایم تشخیص با زرده تخم مرغ است، در این روش باید عسل و زرده تخم مرغ خام را با هم مخلوط کرد، اگر بعد از چند دقیقه شبیه زرده تخم مرغ پخته شد، طبیعی است و در غیر اینصورت تقلبی است! البته نیازی نیست که دوباره یادآوری کنیم این روش هم بدون پایه و اساس علمی است و کاملا غلط می باشد.

 تشخیص عسل واقعی با ریختن روی ناخن

این روش که توسط یکی از سایت های تازه تاسیس در حوزه فروش عسل طبیعی منتشر شده واقعا عجیب است و نشان دهنده این است که این عزیزان هیچ سر رشته ای در موضوع عسل و زنبورداری ندارند. آن گونه که ذکر می کنند باید چند قطره عسل بر روی ناخن خود بریزید، اگر بر روی ناخن باقی ماند یعنی اصل است و در غیر این صورت اگر پخش شد تقلبی است! این مورد هم کاملا اشتباه است؛ زیرا غلظت عسل ها با یکدیگر متفاوت است.

 تشخیص عسل خالص به وسیله عطر و بو

این روش به فروشندگان متقلب کمک زیادی کرده، به این دلیل که با افزودن اسانس و برخی روش های دیگر پس از باز کردن درب عسل چنان عطر و بویی پخش می شود که با خودتان می گویید از این بهتر نمی شود، این عسل حتما طبیعی است. اما غافل از اینکه هر عسل با دیگری متفاوت است و برخی عسل ها با اینکه کیفیت بسیار بالایی دارند بسیار کم عطر می باشند.

 

عسل طبیعی شکرک می زند؟

متاسفانه بسیاری از مردم به اشتباه تصور می کنند عسلی که رس ببندد یا به اصطلاح شکرک بزند تقلبی است اما در واقع این یک فرآیند کمتر درک شده است که برای عسل طبیعی رخ می دهد.

عوامل بسیاری باعث کریستالیزه شدن عسل می شوند مانند: رطوبت، درجه حرارت محیط، دیاستاز، میزان گرده گل موجود در عسل و نوع پوشش گیاهی منطقه. به دلیل اطلاعات اشتباهی که در بین مردم عادی وجود دارد برخی از فروشندگان عسل و زنبورداران، عسل را حرارت می دهند تا از رس بستن یا همان شکرک زدن آن جلوگیری کنند اما با این کار بسیاری از خواص و آنزیم های عسل از بین می رود.

به همین دلیل ما همواره توصیه می کنیم عسل خام استفاده کنید و از مصرف عسل هایی که برای بسته بندی راحت تر و خوش رنگ تر شدن حرارت دیده اند خودداری کنید.

چرا این روش های اشتباه رایج شده است؟

متاسفانه روش های فوق در بین عموم بسیار پخش شده و کنار زدن آن ها کار سختی است، در این بین برخی از افراد به انتشار این اشتباهات کمک زیادی کرده اند.

 شرکت ها و فروشندگان متقلب

در برخی موارد شرکت هایی که عسل های مصنوعی و تقلبی تولید می کنند برای اینکه راحت تر بتوانند محصولاتشان را بفروش برسانند، ویژگی های محصول خود را به عنوان محصول طبیعی از طریق روش های مختلف پخش می کنند.

 فروشندگان عسل

دومین مقصر اصلی، فروشندگان کم اطلاع هستند که صرفا شنیده های خود را به عنوان روش های تشخیص منتشر می کنند که متاسفانه با توجه به شغلی که دارند معمولاً مورد قبول عامه مردم قرار می گیرد.

نشریات زرد

در بسیاری از موارد این روش های تشخیص توسط بلاگرها نوشته می شود تا صرفا محتوایی برای وبلاگ و سایت خود تولید کرده باشند اما متاسفانه اکثر نوشته هایشان بدون بار علمی می باشد.

 خود شما!

در برخی از اوقات پیش می آید که افراد مختلف یک نمونه تجربه محدود و خاص خود را به طور گسترده برای تمام عسل ها در نظر می گیرند. برای مثال فردی که چند مرتبه از زنبورداران مختلف عسل طبیعی تهیه کرده و در این چند مورد رنگ عسل تیره و دارای عطر و بوی زیادی بوده، اینگونه برداشت می کنند که عسل طبیعی باید حتما تیره رنگ بوده و عطر و بوی بسیاری داشته باشد.

بهترین راه تشخیص عسل طبیعی

صحیح ترین روش برای تشخیص کیفیت عسل و آگاهی از خلوص آن، آزمایشگاه می باشد. کافیست مقداری از عسل مورد نظر را به آزمایشگاه تخصصی عسل ببرید و درخواست کنید تا آن را برای شما آنالیز کنند. احتمالا پیش خودتان می گویید این هم شد روش! من یک روش سریع و خانگی میخواهم ولی باور کنید هیچ روش سریع و آسانی برای تشخیص عسل وجود ندارد. حتی خود زنبوردارها برای اطلاع از کیفیت عسل هایشان آن را به آزمایشگاه می فرستند، اما متاسفانه برخی از عزیزان با ادعای بسیار می گویند ما قادر به تشخیص عسل طبیعی هستیم!

در آزمایشگاه تخصصی عسل، فاکتورهای بسیاری بررسی می شوند از جمله میزان ساکارز، رطوبت، هیدروکسی متیل فورفورال، گلوکز، فروکتوز و … که البته این ها نیز قطعیتی ندارند و برای برخی عسل ها استاندارد هایشان متفاوت است برای مثال طبق استاندارد باید ساکارز عسل طبیعی زیر ۵ درصد باشد اما عسل کنار جزء استثناها می باشد و در بسیاری از موارد حتی اگر ساکارز بالای ۵ نیز داشته باشد طبیعی است.

گول ساکارز پایین را نخورید!

دقت کنید در تله ساکارز نیفتید، برخی از افراد هنگام خرید عسل طبیعی تنها فاکتوری که بررسی می کنند میزان ساکارز آن است و از دیگر عوامل چشم پوشی می کنند، در صورتی که ساکارز یکی از فاکتورها می باشد که اتفاقا بسیاری از فروشندگان عسل و زنبورداران با افزودی موادی به عسل آن را به راحتی تغییر می دهند و در برخی اوقات به حد صفر می رسانند.

اگر فقط جستجو کردید تا با چند روش سریع و خانگی آشنا شوید همین الان مرورگرتان را ببندید چون در این مقاله چنین چیزی پیدا نخواهید کرد و مطمئن باشید دیگر سایت هایی که روش هایی معرفی کردند صرفا برای جذب بازدید و اینکه چیزی گفته باشند این مطالب را گفته اند و هیچ شناختی نسبت به ویژگی های فیزیکی عسل ندارند.

فراموش نکنید تمام خواصی که برای عسل معرفی می شود مربوط به عسل های خالص و خام است نه عسل های تقلبی و مصنوعی که قطعا مضرات زیادی برای شما خواهند داشت.

۱۰ فاکتور تشخیص عسل طبیعی

نسبت فروکتوز به گلوکز            

حداقل 0.9

گلوکز                               

20 تا 35 درصد

فروکتوز                               

حداقل 30 درصد

ساکارز                                     

حداکثر 5 درصد

هیدروکسی متیل فورفورال HMF                    

حداکثر mg/kg40

قند احیاء کننده     

حداقل 65 درصد

رطوبت                  

حداکثر 20 درصد

پرولین                  

حداقل mg/kg180

فعالیت دیاستازی (کیفی)                 

مثبت

فعالیت دیاستازی (کمی)          

حداقل 8

 

لطفا نظرات و سوالات خود را ثبت بفرمایید.

به امید سلامتی و شادی شما …

منبع:

https://ahoota.com/natural-honey-detection

محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *